Malzemeler:
- 2 adet kabak
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt yoksa normal yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Bir tutam dereotu
- İsteğe göre yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
- Sıvıyağ yada zeytinyağı
- Tuz
Kabakların kabuklarını soyup rendeleyelim.Bir tavaya sıvıyağı alıp ısıtalım.Rende kabakları yağa ekleyelim ve kızarmaya başlayana kadar karıştırarak soteleyelim.Ocağın altını kapatalım ve kabakları soğumaya bırakalım.Bir kaba yoğurdu,mayonezi,kıyılmış dereotunu,rendelenmiş sarımsağı ve tuzu alalım.Arzuya göre dövülmüş cevizi de ekleyelim.Soğuyan kabakları da katıp iyice karıştıralım ve servis tabağına alalım.Kabak salatamız hazıri.İsterseniz pulbiberle süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder