Kuzu Pirzola Kızartması-Kadın Masalları

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Kuzu Pirzola Kızartması


Malzemeler:

  • Bir kilo kuzu yada dana pirzola ( 6 kişiye 4'er kalem denk geliyor )
  • 1,5 çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Kekik

Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

       Yağı kızartma tavamıza alıp ısıtalım.Pirzolaları önlü arkalı tuzlayalım ve kekikleyelim.Bol yağlı tavamızda önlü arkalı kızartalım.Yalnız pirzolaları kızartırlen çok sık çevirmeyelim.Kurumasına yol açabilir.Bir yüzü piştikten sonra diğer yüzünü pişirip sıcak servis edelim.Ateşi çok harlı tutmayalım,orta ateşte içten içten sulu ve yumuşak pişeceklerdir.Afiyet olsun :)




24 yorum:

  1. Lütfen bir öneride bulunuyorsak daha dikkatli olalım.Kuzu pirzola yağda kızartılmaz,zaten kendi yağı vardır.Izgarada yağsız olarak kendi yağıyla pişirilirçİnsanları yanlış bilgilendirmeyelim.

    YanıtlaSil
  2. Bir prizola yağda kızartılabilir. Hatta en uygunu mangal ve ızgaradır ama tavada yapılacaksa bir miktar yağ koyulmalıdır. Lütfen siz emin olmadan önerilerde bulunmayınız.
    2.si tarifte eksiklikler var.Herşeyden önce bir etin(prizola dahil) yumuşak olmasının sırrı harlı ve yüksek ateştir. Dolayısı ile tavanın ve yağın çok kızgın olması ve prizola gibi yağlı bir etin orta-az pişirilmesi mühimdir. En önemlisi de etin kaliteli olması ve dondurulmamış(taze olmasıdır) Prizola için diğer steak ların aksine tereyağı tavsiye ederim. Çünkü süt kokan bir et olan prizola tereyağı ile daha uyumludur(tuzlu yemeklik tereyağı kullanmayın)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pirzola yağda kızarmaaazzzz,haa olmazmı?Olur ama tabiatına
      aykırı....

      Sil
  3. pirzola olsunda her türlü kızartılır merak etmeyin. yeterki pirzola alacak paramız olsun. fakirliğin gözü kör olsun :) şaka bi yana bende pirzolayı yağda severim. ızgarada çok kuru oluyor tadını tam alamıyorum.

    YanıtlaSil
  4. benim tecrübemde en güzel döküm tavada oluyor. 8-10 dakika yüksek ateşte bekletilen tavadaa iki tarafını da 3er dakika pişirin. Tavayı yağlamanıza gerek yok. Almaya yakın tuz atarsınız.

    YanıtlaSil
  5. ben yağda kızartılmış severim hatta antrikotu da yağda kızartırım öyle severiz.ızgara da çok güzel olur tabii.yağsız pişirmek tercih meselesi.yağlı bir et olmasına rağmen yine yağda kızarınca lezzetine lezzet katılır ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. valla çok leziz görünüyo elinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Yorumlara bakınca kimsenin anlamadığını gördüm,
    Doğrusu Şudur,
    1-Pirzola yağda kızarmaz;
    2-Pirzola en iyi mangalda olur,imkan yoksa her iki tarafı tava vs. mangalda çok çabuk çevrilerek mühürlenir.
    3-Mühürleme işlemi, suyun kaçmasını önler.
    4-Pirzolaya pişmeden tuz ve kekik atılmaz, pişmeye yakın serpilir.
    5-Pirzolaya kesinlikle terbiyeye gerek yoktur, hafif yağlı süt kuzusu terchtir.
    Afiyet olsun

    YanıtlaSil
  8. Bu mühürlemede moda oldu. Nerden çıkarıyorsunuz böyle antin kuntin şeyleri. Ananızın evindede mühürlüyodunuz dimi. Bide soğuk damga vurun tam olsun. Televizyonda gördüğünüz şeyleri gelip burada anlatmayın. Bizim yani türk geleneğinde yıllardır pirzola yağda kızrtılır zaten dikkat edin kızartma demiş ızgara değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah yardımcın olsun, değişimeyen tek şey değişimin kendisidir...

      Sil
    2. yorumuna hayran kaldık :D

      Sil
  9. pişirme şekli bahane görüntü şahane

    YanıtlaSil
  10. çok güzel görünüyor karnım acıktı vallaha billaha

    YanıtlaSil
  11. harika harika perfekto çok leziz bir yemek ben kuzuyu her şekilde yerim bence yağda kızartarak çok leziz oluyor.

    YanıtlaSil
  12. pirzolayı kekik ve biraz karabiberle karıştırın. tavaya tereyag ve brazda sıvı yag koyuyorum. Bi tarafını 5 6 dakka pişiriyorum diğer tarafı cevrdgmde pişmş tarafa tuz serpip diğer tarafıda aynı şekilde pişiriyorum. Hepsi kızardıgında bütün pirzolaları tavaya koyup agzını kapatıyorum suyuna ve yagına 4 5 dakkada tavada pişiyor. Çok güzel tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  13. Pirzola yağda olur olmasınada eti piç etmek demektir mangal imkanı yoksa en makbulu döküm tavada pişirmektir mangala en yakın lezzet döküm tavadır 400 dereceye kadar ısındığından lezzeti mükemmel oluyor kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  14. et olsunda ben cıgde yerım

    YanıtlaSil
  15. hepınız sefsınız ya:))

    YanıtlaSil
  16. Yorumlarınız ve değerli fikirleriniz için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  17. Şimdi hepinizin annesi doküm tencerese yada mangalda yapıor du yani hı hı tamam haklısınız 😉

    YanıtlaSil
  18. http://m.youtube.com/watch?v=ETdjKC3yz8M izleyin bakalım pirzola şefleri😂

    YanıtlaSil
  19. Way anasını kuzuyu rezil ettiniz

    YanıtlaSil
  20. Arkadaşlar tartışmayın boşuna kuzu Pirzola da olsa sonuç olarak ettir yani tavada da ızgarada da fırında da güzeldir hepsinde yapılabilir

    YanıtlaSil