Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı su
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
Krema İçin Malzemeler:
- Yarım litre süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket labne peyniri
Keki Islatmak İçin:
- 2 yemek kaşığı granül kahve
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- Üzeri için kakao yada kahve
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:
Öncelikle kekimizi hazırlayalım.Çırpma kabına yumurtaları ve şekeri alıp yaklaşık 5 dakika çırpalım.Kakaoyu,soğuk suyu,kabartma tozunu ve unu ekleyip çırpmaya devam edelim.Karışımı katı yağ ile yağlanmış (ufak yuvarlak tepsi şeklinde) kek kalıbına dökelim.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim.
Krema için sütü ve şekeri tencereye alalım ve sürekli karıştırarak kaynatalım.Yumurta sarısı,vanilya ve unu ilave edip koyu bir muhallebi kıvamı alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim.Altını kapattıktan sonra biraz ılınmasını bekleyelim ve labne peynirini katıp iyice karıştıralım.
Kek pişince ılındıktan sonra kalıbından çıkarıp 3 kata bölelim.Boş kek kalıbını servis tabağına koyalım.Kekin alt tabanını kalıbın içine yerleştirelim.Toz şekeri ve granül kahveyi sıcak su ile karıştıralım.Kalıptaki kekin üzerine sürerek ıslatalım.Hazırladığımız kremanın üçte birini kekin üzerine spatulayla yayalım.Diğer katlar içinde aynı işlemleri yapalım.En üste kalan kremayı spatulayla sürelim.Tiramisuyu buzdolabında en az 2-3 saat dinledirelim.Bir gün önceden yapıp 24 saat dinlendirilirse daha lezzetli olur.Dinlenen tiramisunun üzerine kakao yada kahve serpip servis yapalım.Afiyet olsun...
Bunun Tiramisu ile alakasi yok. Cirpilmis yumurta beyazi nerede, kedi dili yok. Buna muhallebili kek yazin öyle yayinlayin.
YanıtlaSilorjinal tiramisuya labne konulmaz mascapone adli italyan krem peyniri konulur oda sadece migrosta var, ayrica kahve likoru konulur birazda brendi tabi alkol kullanmayanlar icin sadece kahve likoru yeterlidir
Silkedi dili; tiramisu keki yapmayı beceremeyenler için zayıf bir alternatiften öteye geçemez bayım.
Silvay sonrada gurmeler vay:) insanlar ellerinden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyorlar ki bilmeyen insanlara bir yol gostersin. yok labne koyulmaz yok cirpilmis yımbırta beyazı:) bide market reklamı yapmıs hey allah yaa:) hayatınızda gercek tiramisu yedinizmi acaba cok merak ediyorum. kedi dili isteğe gore koyulur ayrıca tiramisu cahili. gercek tiramisu yemediyseniz yorum yapmayacağanız arkadas:) bu tarifi yapanada biçift lafım var. gerçek tiramisu değil tabi direkt tiramisu deseniz daha yerinde olurdu.Ancak emeğe herzaman saygı.. kalın sağlacakla
SilMaskarpone, Amaretto (badem likörü) ve kekli tarif. Kedi dili, neskafei labne hepsi denenebilir, ama tiramisu olmaz. badem likörü, krema gibi maskarpone peyniri ve bademli likörün kahveyle karışımıdır. Alkol olmazsa acılık olmaz, kek daha iyi çekiyor kahveli sosu ve peynir, labne ile birşey oluyor ama tiramisu olmuyor.
SilMerak eden varsa İtalya'dan Londra'ya, Prag'dan Paris'e İtalyan restoranlarında sürekli tiramisu yemeyş bir hobi haline getirmiş ve memlekette mutlaka alkollü ama maskarpone bulamayınca labne ve hazır kek kullanmış biri olarak söylüyorum.
kedi dilli olan bence işin kolayına kaçmak,gerçek tiramisu kekle olur.kedi dili lezzetli değil bence kekle olan daha leziz
YanıtlaSilkesinlikle haklısınız. kedi dili sonradan çıkma saçma sapan lezzetsiz bir şey.
Silen cok üzen nokta başlıkta gercek tiramisu tarifi yazmaları orjinalinde un yada labne peyniri ve vanilya hiç yoktur italyan kaşık bisküvit ile yapılır aroma olarak Espresso kahvesi ile badem likörü kullanılır kremasında mascarpone peyniri şeker ile çırpılmış yumurta sarısı kullanılır zamanın da haftada en az 2-3 defa yaptığım bir tatlı un ile yapılan tiramisu olamaz gülünç bir şey bence...
YanıtlaSilaynen katiliyorumm
Sillabne yi bulan mascarpone yide bulur :) orjinali ni tatmadıysanız bence bu rezepteki tatlı yada tiramusu diyemezsiniz...
Silikiniz de yanılıyorsunuz. gerçek tiramisu kedi dili olur. uydurmayın. insanlar kedi dili zor diye kekle yapıyor.
SilEvde italyan bilmem nesini herkes bulamaz herkesin butcesi yetmez.espresso yok likor falan ne uzak seyler biz turklere haksizlik etmwyelim evde yapılabilecek eb gercek tarif budur
YanıtlaSilo zaman çiğ köfte yap, adam gerçekleri yazmış sen masal anlatsınlar istiyorsun.
Siltarifin baslığı yanlıs gercek tiramisunun yanindan gecmez. türk usulu muhallebi olmus biraz evet ancak ortaya bişey koymuslar ve emek vermisler..bence millete ciğ kofte ye diyeceğine espresso, likor, şeker ile cırpılmıs yumurta ve birazda zeytinyağını gece yatmadan yut hazmını kolaylastırır. gereksiz polemik yaratıp emek verenler saygısızlık etmeyin amacınız ne anlayamadım. bu mutemelen bu tarif işine girmek isteyen çakaldan kırma tilkinin mutasyona uğramıs yengesinin dıskısındaki mukozanın üzerinde sentezlenen mantarın yanındaki bitkinin fotosentez yapar hali...
Silher türlü tiramisu güzeldir ama zaten başlıkta belirtmişler ev yapımı olduğunu bence cok güzel görünüyor. yarın evdeyken deneyeceğim. teşekkürler.
YanıtlaSilkekinde 4 kaşık un yazıyor. bence bunda hata olabilir. kek için 4 kaşık un yetersiz değil mi?
YanıtlaSil4 tepeleme yemek kaşığı un yada 3,5 kahve fincanı un yeterli olacaktır.Normal bir kekten daha hacimsiz ve yumuşak olması için bu miktar uygundur.Dikkatiniz ve değerli yorumlarınız için teşekkürler...
YanıtlaSilMerhaba, tarif için teşekkürler fakat keşke un miktarını ekleseniz. Yorumlari okumayanlar icin iyi olur. Doğru düzgün bir kek olmadı ama israf olmasın diye kullanacağım
SilSuna Yalanci Tiramisu deseydiniz dahada inandirici olurdu! Tamam bilmeyenler inanirda peki bilenleri nasil inandiracaksiniz? Ben Tokyoda ITalyan restorantinda calisiyorum sizin verdiginiz Tiramisu tarifi yalanci tiramisu tarifi!!!
YanıtlaSilYazın o zaman
Silsüper görünüyo Türk usulü gerçek tiramisu ellerinize emeğinize sağlık
YanıtlaSilElinize sağlık, Ben birçok yerde tiramisu yedim ve yediklerimin hepsi de farklı farklı, fakat yaptıklarımın ise tadları birbirne yakın oluyor, sonuçta hepsi tiramisu hangisi gereçek derseniz herkezin yaptığı kendine göre gerçek tiramisu, kes,n olrak likör koyulacak diye bir şey yok, Tiramisuda hoş gelen nota , kremadaki peynirden gelen ekşimsi tad ile kekten gelen kakolu tatlı tadın bir arada oluşturduğu lezzet bombardmanıdır
YanıtlaSilÇok Haklısın
SilKatılıyorum haklısınız
SilÇok haklısın
YanıtlaSilGercek Tiramisuda Amaretto-veya Marsala-Likörü kahveye karistirilir. Labne peynir degil, Mascarpone ile yapilir! Kedi dilide Italyanlarin gözünde isin kolayina kacmak oluyor. Kekini kendin yapacaksin. Italyan Cafemizdeki calisan Italyanlar söylüyor bunu, ben degil ;-)
YanıtlaSilkek dışında doğru tarif yıllarca yaptığım bir şey bu...
SilBANA GÖRE GERÇEK TİRAMİSU bUDUR TÜRK USULÜ NE BU YABANCI ÖZENTİ VE TAKINTINIZ? SİZİN SÖYLEDİĞİNİZ MALZEMELRLE KİMSE EVİNDE YAPMAZ BUNU KENDİNİZİ VE İNSANLARI KANDIRMAYIN,YAZANIN VE YAPANIN EMEĞİNE VE ELİNE SAĞLIK
YanıtlaSilbence ne yazdığınızı bir daha okuyun :) gercek tiramisu budur diyorsunuz arkasından da yabancı tatlı takıntısından özentiden bahsediyorsunuz ne bu çelişki???
Silgayet güzel görünüyor. bizim milletimiz neden hep negatif yaklaşır anlamıyorum. hem poposunun üzerinde oturur hiç bir şey yapmaz. hem de bir şeyler ile uğraşanlara kulp bulurlar. yapıcı olun biraz
SilTeşekkürler :)
Silsütle şekeri önceden kaynatıp sonra unu atınca krema mı oluyo o denediniz mi daha önce akıl var mantık var hepsini aynı anda koyup karıştırmak gerekli düzgün yazın
YanıtlaSilYa şu yazdığınız tarife bir bakın sıcak süte un ve yumurta koyduğunuzda topaklanıyor daha yeni yaptım yavaş koyup hızlı karıştırdığım halde topaklandı ve yumurtalarda ince ince sarı sarı kaldı düzgün tarif verin . Ayrıca o şekilde yapıldığı için bayağı cıvık kaldı topaklandığı için düzeltene kadar canım çıktı .!!!!!!!!!
YanıtlaSilbu tarfte kreme bir türlü koyulaşmıyor. 2 litre süt harcadım.
YanıtlaSilbu tarfte kreme bir türlü koyulaşmıyor. 2 litre süt harcadım.
YanıtlaSilgerçek tiramisu yemek isteyen zaten gider italyan restrontlarında yerler bu sadce evde yapılan bi tarif yukarda gerçek italyan tiramisu diye bir ibare göremedim.
YanıtlaSilNiye bir litre sut? Yarim litre olması gerekiyor ve insanlar sizin yuzunuzden su gibi kremasi olan bir tiramisu yapmak zorunda kaliyor. Lütfen duzeltiniz.
YanıtlaSilbu tiramisu değil. olsa olsa ondan esinlenen bir tatlı olur bundan. oysa gerçek tiramisu yapımı kolay bir tatlıdır. 4 yumurtanın sarısını iyice çırp sonra yarım su bardağı şeker ekle, çırp. bu karışımı bir benmariye al. içine biraz, iki yemek kaşığı tatlı şarap koyarsan tadından yenmez. kaynama noktasının hemen öncesine kadar düenli çırparak iyice akışkan hale gelmesini sağla.
YanıtlaSilArdından oda sıcaklığında 400 gram mascarpone kat. migroslarda satılıyor. iyice karıştır. çırptığın 1,5 su bardağı kremayı ekle. dolgusu tamam.
kaba kahve ve kahve likörüne (ya da amaretto olur, rum olur) buladığın kedi dilini diz. üstüne dolgu. bir sıra daha... soğut. oldu bitttiii...
HEPİNİZ ÇENENİZİ KAPAYIN LAN BOŞ BOŞ KONUŞMAYIN AKLINIZ BAŞINIZDA OLSA TÜRK MALZEMELERİNİ KULLANIR HAKİKİ GÜZEL ŞEYLER ORTAYA ÇIKAR O YOK O KATILMAZ BU KATILIR DİYENLER ÇOK BİLİYORSANIZ SİZİ DE GÖRELİM ORDA LAF YAPMASI GÜZEL YİYORSA O DEDİĞİNİZ MALZEMELERLE YAPINDA BİZDE GÖREK ALLAHIN ZEKASIZLARI KENDİNİZİ BİR ŞEY SANMAYIN ADAM OLUN EMEĞE SAYGI YA BUKADARSINIZ İŞTE KENDİNİ BEĞENMİŞLERRR...!!
YanıtlaSilTiramisu olsa ne olur olmasa ne olur.Ödülmü verecekler:) Birşey öğrenince burnunuz kaf dağına çıkıyor.İtalyanın tatlısıymış pehh.Orayı burayı iyi gezmişsin ama birşey öğrenmeden boş boş gezmişsin.Çok biliyorsan aç bir blog yaz.Senin gibiler yapsın gerçek tiramisuyu
YanıtlaSil