8 Şubat 2014 Cumartesi
Ispanaklı Gözleme Tarifi (Hazır Yufkadan)
Malzemeler:
Yarım kilo ıspanak
3 adet yufka
Bir kase kaşar rendesi,parçalanmış beyaz peynir vs..
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
Tuz,pulbiber
Sıvıyağ
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:
Ispanağı iyice yıkayalım ve ince ince doğrayalım.Suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletelim.Sonra ıspanağı derince bir kaba alalım.Üzerine peyniri,çırpılmış yumurtayı,İnce doğranmış kuru soğanı,tuz ve pulbiber ekleyip iyice karıştıralım.Yufkayı tezgaha açalım.Ortadan ikiye bölelim (yufkalarınız küçükse bütün de kullanabilirsiniz).Ortaya ıspanaklı harçtan döşeyelim ve çok kalın olmamak şartıyla istediğimiz şekilde katlayalım.Genişçe bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ alalım ve ısıtalım.Ispanaklı gözlememizi içine bırakalım ve arkalı önlü çıtır çıtır kızarana kadar pişirelim.İsterseniz yağsız da pişirebilirsiniz ama çıtır çıtır olmayacaktır.İç malzemesini kavurarak da hazırlayabilirsiniz.Zira çiğden koyarsanız daha sağlıklı ve daha leziz.Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder