Ev Usulü İskender Kebap Yapımı-Kadın Masalları

16 Mayıs 2013 Perşembe

Ev Usulü İskender Kebap Yapımı


Malzemeler:

  • Yarım kilo dana eti
  • 4 adet tırnak pide
  • 3 tepeleme yemek kaşığı tereyağ (en son servis yaparken kebabın üzerine dökülecek)
  • 5 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı tereyağ (sosu için)
  • 4 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Süslemek için sivri biber,domates,yoğurt

Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

       Öncelikle etimizi dondurucuya koyup donmasını bekleyelim.Donduktan sonra keskin bir bıçakla etimizi ince ince kıyalım.Sonra teflon tavada az yağda önlü arkalı kızartmaya başlayalım.Pideleri ufak ufak küp küp doğrayalım ve servis tabaklarına paylaştıralım.Kızarttığımız etleri de pidelerin üzerine paylaştıralım.
       Şimdi kebabımızın sosunu yapmaya başlayabiliriz.4 yemek kaşığı tereyağını derince bir sos tavasında yada tencerede eritelim.Salçayı,baharatları ve tuzunu katarak salçayı yakmadan kısık ateşte kavuralım.İçine et suyunu ekleyelim.Sosu yaklaşık 10-12 dakika pişirelim.Sos hafif ılınınca etlerin üzerine dökelim.En son 3 yemek kaşığı tereyağını da eritip kızdıralım ve iskender kebabımızın üzerine gezdirelim.Arzuya göre domates ve biber kızartmasıyla süsleyebilirsiniz.Yoğurtla servis yapalım.Afiyet olsun :)


1 yorum: