Çin Usulü Sebzeli Tavuk-Kadın Masalları

18 Mayıs 2013 Cumartesi

Çin Usulü Sebzeli Tavuk


Malzemeler:

  • 500-600 gram kemiği çıkarılmış tavuk budu yada göğüs eti
  • 2 adet dolmalık kırmızı biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 250 gram mantar
  • 1 küçük kutu konserve mısır
  • 1 çay bardağı süt
  • Bir çay bardağına yakın sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber
  • Tuz

Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

      Parçalara ayırdğımız tavuk etimizi bir çay bardağı sütle üzerleri hafif kızarana kadar soteleyip pişiriyoruz.Başka bir tavaya sıvıyağı alıyoruz.Üzerine ay şeklinde doğradığımız soğanı,ince uzun uzun doğradığımız kırmızı ve yeşil biberleri,mantarları ekliyoruz ve mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirip soteliyoruz.Sütle pişirdiğimiz tavukları biber ve mantarlara katıp iyice karıştırıyoruz.Üzerine konserve mısırı ekliyoruz.Tuz ve baharatları ilave ediyoruz ve 3-4 dakika daha kısık ateşte karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.Çin usulü sebzeli tavuk sotemiz servise hazır.Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder