Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- Yarım su bardağı çökelek yada tulum peyniri
- Mevsim yeşillikleri ; kırmızı marul-lolla rossa,roka vs...
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Zeytinyağ
- Limon suyu
- Tuz
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:
Mercimekleri bir tenceye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve beş dakika kaynatalım.Sonra suyunu süzelim.Bu şekilde mercimeğin kara suyunun ve gazının çıkmasını sağladık.Şimdi mercimeği tekrar tencereye alalım.Üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyelim.Yumuşayıp haşlanana kadar pişirelim ve süzgece alıp suyunu süzelim.Daha sonra haşlanan mercimeği karıştırma kabına alalım.Üzerine nar ekşisi,limon suyu,zeytinyağ,evimizde olan mevsim yeşilliklerini ekleyip iyice karıştıralım ve servis tabağına alalım.Üzerine çökelek yada tulum peyniri serpip servis yapalım.İsterseniz peyniri tabağın yanına da servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder