Ekler Pasta Tarifi-Kadın Masalları

25 Haziran 2013 Salı

Ekler Pasta Tarifi


Malzemeler:

Hamuru İçin (Şuale Hamuru);
  • 1 su bardağı süt ve su karışımı
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet orta boy yumurta (oda sıcaklığında)
  • 100 gram tereyağ
  • Bir fiske tuz (yarım çay kaşığı)
Kreması İçin;
  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 paket vanilya
Üzeri İçin Ganaj;
  • 200 gram süt kreması (çiğ krema)
  • 200 gram bitter çikolata
  • Süslemek için yeşil fıstık
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

       Şuale (ekler) hamurunu hazırlamak için kalın tabanlı bir tencereye tereyağı ve su-süt karışımı aktaralım.Ardından tuzu ve tozşekeri ekleyelim.En kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.Kaynadığı zaman unu ekleyelim,karıştırdığınızda hemen toparlandığını ve hamur kıvamına geldiğini göreceksiniz.Böyle sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirelim.Daha sonra ocağın altını kapatalım ve hamurun ılınması için bekletelim.Ilınınca tek tek bir yandan da karıştırarak yumurtaları hamura kıralım.Hamurun ele yapışan cıvık bir kıvam aldığını göreceksiniz.Sıkma torbasına yada ucunu deldiğiniz bir poşete hamuru aktaralım.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ince uzun bir şekilde aralıklarla sıkalım.200 derecede önceden ısıtılmış fırına ekler hamurumuzu verelim.10 dakika pişirelim.Sonra fırının derecesini 170 e düşürüp yaklaşık 10 dakika daha hamurların üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim.Fırından alalım ve hamurlara dokunmadan soğumalarını bekleyelim.Dokunursak kabarıklığı inebilir.Şuale hamurumuz hazır.

       

           Ekler pastamızın kreması için sütü tencereye alıp kaynatalım.Ayrı bir kaba yumurtayı,unu ve şekeri alıp çok az süt ekleyerek karıştıralım.Kaynayan süte yavaşça ekleyerek sürekli karıştıralım.Kremamız koyu kıvam alınca ocağın altını kapatalım.En son vanilyaları ve pudra şekerini katıp karıştıralım ve soğumaya bırakalım.

            Ganaj için yani çikolata sosu için kremayı tencereye alıp ısıtıyoruz ama kesinlikle kaynatmıyoruz.Sonra ısınan kremayı bir kaseye alıp içine çikolatamızı parçalayarak katıyoruz.Kremanın sıcaklığında çikolataları sürekli karıştırarak eritiyoruz.

           Hamurlarımızı bıçakla ikiye bölelim.Arasına hazırladığımız kremadan koyup kapatalım.En son üzerlerine ganajı paylaştıralım.Yeşil fırtık serperek servis edelim.Afiyet olsun :)
           



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder