Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi (Güveçte)-Kadın Masalları

3 Haziran 2013 Pazartesi

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi (Güveçte)


Malzemeler:

  • Yarım kilo kuru fasulye
  • Yarım kangal sucuk
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 şeker kaşığı biber salçası
  • 3 adet kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz,karabiber,arzuya göre kuru nane

Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

      Kuru fasulyeyi bir gece önceden yada en az 6 saat önceden ıslatalım.Suyunu süzelim.Güveç tenceremize bir yemek kaşığı tereyağ ve sıvıyağımızın tamamını alıp ısıtalım.Ardından yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları yapa katıp pembeleşene kadar kavuralım.Sonra domates ve biber salçasını ilave edip kavurmaya devam edelim.Tuzunu,karabiberi ve naneyi katıp yarım çay bardağı su ekleyerek kavuralım.Sonra ıslattığımız fasulyeleri ekleyip yaklaşık 6-7 dakika daha kavuralum.Malzemelerin iyice özleşmesini sağlayalım.En son fasulyelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip tencerenin ağzını kapatalım.Fasulyeler suyunu çok çekerse kaynar su takviyesi yapabilirsiniz.Fasulyelerin pişmesine yakın sucuğumuzu istediğimiz şekilde dilimleyelim.Tavaya yarım kaşık tereyağ alıp sucukları 2-3 dakika kavuralım.Sonra fasulyemizin içine ekleyelim ve yemeğimizi karıştırıp tam olarak pişene kadar kapağını kapatalım.Sucukları fasulyenin pişmesine yakın koymalıyız.Çünkü ilk başta koyup kavurursak fasulyeye acı bir tat veriyor.Kuru fasulyemizin tadına bakalım.İçi yumuşacık olmuşsa güvecimizin altını kapatalım,yemeğimiz hazır.Kuru fasulye,pilav ve cacık üçlüsü! Nefis...Afiyet olsun :)

Not: Düdüklüde pişirmek isterseniz 25-30 dakika pişirmeniz yeterli..Normal tencerede pişirmek isterseniz fasulyeyi ıslattıktan sonra 10 dakika kadar kaynatın hem acı suyu ve gazı alınmış olur hemde kolay pişer...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder