Malzemeler:
- 1 paket milföy hamuru
- 6 adet orta boy patates
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Tuz,karabiber,kekik
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yumurta sarısı
- Susam
Milföy hamurlarını yumuşaması için dondurucudan çıkaralım.Patatesleri haşlayıp rendeleyelim.Soğanları ay şeklinde doğrayıp bir tavaya alalım.Üzerine sıvıyağı döküp pembeleşene kadar kavuralım.Ardından domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım ve soğanların yanına ilave edelim.Salça,tuz,karabiber ve kekik ekleyip karıştıralım ve domatesler yumuşayana kadar pişirelim.En son rendelenmiş patatesleri katıp karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.Milföy hamurlarını tek tek unlanmış tezgaha alıp merdaneyle enine ve boyuna genişletelim.Ortasına patatesli harcımızdan koyup paçanga böreği gibi saralım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.İsterseniz hamurları merdaneyle açmadan da yapabilirsiniz.Ben inceltiyorum çünkü hamur pişince kat kat ayrılıyor ve daha çıtır oluyor.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim ve 180 derece fırında böreklerimiz nar gibi kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun :)
eliyize sağlık
YanıtlaSilmilföy başaka bişe yahu her şekilde enfes lezzetler çıkıyor.
YanıtlaSil