Malzemeler:
- 2 adet patlıcan
- Yarım kilo kemiksiz tavuk eti
- 4 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Tuz,karabiber,kekik
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:
Tavuk etimizi jülyen (ince uzun) doğrayalım.Tenceremize sıvıyağı alıp ısıtalım.Tavuklarımızı ekleyip rengi hafif dönene kadar kavuralım.Ardından ay şeklinde doğradığımız soğanı ve minik minik doğradığımız sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edelim.
Jülyen doğradığımız yeşil biberlerimizi de ekleyip kavurmaya devam edelim.
Patlıcanları alacalı soyup yine jülyen doğrayalım ve yemeğimize ekleyip kavurmaya devam edelim.
Domateslerin kabukları soyup küp küp doğrayalım ve salçayla birlikte ilave edelim ve karıştıralım.
En son karabiber,tuz ve kekik katıp son bir kez karıştıralım ve tenceremizin kapağını kapatıp yemeğimizi kısık ateşte pişmeye bırakalım.Patlıcanlı tavuk sotemiz servise hazır..Afiyet olsun :)
yemeğe su eklenmiyormu
YanıtlaSilSebzelerin yeterince su salmama ihtimaline karşın bir çay bardağı su eklenebilir..Sulu sevmiyorsanız eklemeden de pişirebilirsiniz.Sevgiler...
YanıtlaSilelinize sağlık sunum olarak çok iyi görünüyor.
YanıtlaSilBenim tarifimi incelemek isterseniz: patlıcanlı tavuk tarifim... incelerseniz çok sevinirim.
mutlu günler dilerim