Profiterol Tarifi-Kadın Masalları

28 Haziran 2013 Cuma

Profiterol Tarifi


Malzemeler:

 Hamuru İçin;
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 125 gram tereyağ yada margarin
Ara Kreması İçin;
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı tozşeker
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya 
  • 1 adet yumurta
Üzeri İçin;
  • Hazır çikolata sos
  • (En üste isteğe göre beyaz çikolata)
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

       Derince bir tencereye margarini ve bir bardak suyu alıp sürekli karıştırarak  kaynatalım.Kaynadıktan sonra bir bardak unu ekleyip 3-4 dakika sürekli karıştırarak pişirelim.Çırpıcı kullanarak yaparsanız topaklanma olmaz.Sürekli karıştırmamız lazım hamurun pürüzsüz bir kıvam alması için.Hamuru bu şekilde 3-4 dakika pişirdikten sonra içinde topaklanma olmadığına emin olalım ve ocağın altını kapatalım.Hiç dokunmdadan hamurun 10 dakika soğumasını bekleyelim.Hamuru biraz dinlendirdikten sonra yumurtaları ekleyelim.Yumurtaları tek tek eklememiz gerekiyor.Birinci yumurtayı ekledikten sonra karıştırarak hamura yedirelim.İkinci ve üçüncü yumurtayı da bu şekilde ayrı ayrı kırarak karıştıralım.Sonunda cıvık bir hamur elde ediyoruz.Fırında pişerken hamurun kabarması için malzemelerin iyice karışmış olması gerekir.Yumurtaları da ekledikten sonra 15 dakika hamuru dinlendirelim.Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim.Dinlenen profiterol hamurumuzdan kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 2 santim aralıklarla tepsimize dizelim.Eğer çok yamuk oldularsa hamurlara elinizle üstten hafif dokunuşlarla yuvarlak şekiller verin.


     Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar hamurlarımızı pişirelim.Yaklaşık 35-40 dakika sürüyor.Sonra hamurları fırından alıp kenara ayıralım.


      Profiterolün ara kreması için vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alalım.Sürekli karıştırarak kaynatalım ve ocağın altını kapatalım.Vanilyayı ekleyip son bir kez karıştıralım.Kremamız hazır.Pişen hamurları bıçakla ikiye bölelim.Kremamızdan sıkma torbası yada kaşıkla aralarına doldurup kapatalım.En son hazır çikolata sosumuzu üzerindeki tarife göre pişirelim.Sosu profiterollerin üzerine gezdirelim ve tatlımız servise hazır.Afiyet olsun :)

 
    Not: Dilerseniz resimdeki gibi en üste benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata da dökebilirsiniz...




2 yorum: