Beze - Köpük Tarifi-Kadın Masalları

17 Haziran 2013 Pazartesi

Beze - Köpük Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurtanın akı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • Bir çimdik tuz (çay kaşığının üçte biri)
  • İsteğe göre bezelerin renkli olmasını isterseniz 2-3 damla gıda boyası

Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

     Yumurta aklarını sarılarını kesinlikle karıştırmadan tencereye alalım.Şekeri ve tuzu da ilave edip (arzuya göre gıda boyasını da) ocağı kısık ateşe alalım.Malzemeleri mikserin en yüksek deviriyle koyu kıvama gelene kadar çırpalım.Karışımdan kaşıkla aldığımızda ve kaşığı ters çevirdiğimizde akmıyorsa kıvamı olmuş demektir.Fırını 100 dereceye ayarlayalım ve ısıtalım.Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.Karışımı temiz bir torbaya dolduralım.Torbanın ucuna bir delik açıp büyük damlalar halinde tepsiye aralıklı olarak sakalım.Bezelerimizi fırına sürelim ve yaklaşık 50 dakika kadar pişirelim.Bezelerin renginin bembeyaz olmasını isterseniz karışıma 2 damla da limon suyu ekleyin.Afiyet olsun :)
      


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder