Yoğurtlu Közlenmiş Patlıcan Salatası (Mezesi)-Kadın Masalları

16 Nisan 2014 Çarşamba

Yoğurtlu Közlenmiş Patlıcan Salatası (Mezesi)


Malzemeler:


  • Patlıcan
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağ
  • Sıvıyağ
  • Tuz,karabiber
  • Pulbiber yada kırmızı toz biber

Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

Patlıcanları ocağa kısık ateşin üzerine oturtalım ve çevire çevire iyice yumuşacık olana kadar közleyelim.Sonra sıcakken kabuklarını soyalım ki kolayca soyulabilsinler.Közlenen ve kabukları soyulan patlıcanları kesme tahtasına alıp ufak ufak küpler halinde doğrayalım yada incecik kıyalım.Tavaya tereyağı alıp eritelim ve patlıcanları bu yağda tuz ve karabiber ekleyerek birkaç kere çevirelim.Ardından servis tabağına alalım.Ilınınca üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.En üste de sıvıyağda yakılmış pulbiber yada kırmızı tozbiber yakıp gezdirelim.Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder