Taze Fasulye Kızartması (Yumurtalı)-Kadın Masalları

25 Nisan 2014 Cuma

Taze Fasulye Kızartması (Yumurtalı)


Malzemeler:

  • Yarım kilo taze fasulye
  • 1 su bardağı ince mısır unu
  • Sıvıyağ
  • Tuz,karabiber
  • Arzuya göre 1 su bardağına 2 yemek kaşığı mayonez,kıyılmış dereotu ve baharat katıp karıştırarak üzerine sos hazırlayabilirsiniz.

Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

Taze fasulyeleri ayıkladıktan sonra bütün şekilde tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar su ekleyelim.Tuzunu da katarak yumuşayana kadar haşlayalım.Sonra süzgece alıp suyunu iyice süzdürelim.Derin bir kaba mısır ununu,tuz ve baharatı alıp karıştıralım.Süzülen fasulyeleri içine atıp iyice harmanlayalım.Tavaya sadece fasulyelerin yapışmasını önleyecek kadar sıvıyağ alalım (3-4 yemek kaşığı kadar).Fasulyeleri hamsi tava yapar gibi tavaya dizip önlü arkalı kızartalım.İsterseniz bol yağda da kızartabilirsiniz.(Dileyen kızardıktan sonra üzerine 2 yumurta kırarak da tüketebilir).Sıcak yada ılık olarak yukarda tarif ettiğim yoğurtlu sosla servis edebilirsiniz.Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder