Malzemeler:
- Yarım kilo ayıklanmış ve haşlanmış karides
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 1 adet limon
- Karabiber,tuz,pulbiber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:
Kuru soğanı halka halka doğrayıp genişçe bir tavaya dizelim.Üzerine doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri dizelim.Biberlerin üzerine haşlanıp ayıklanmış karidesleri yerleştirelim.Sarımsakları ikiye bölüp ekleyelim.Bir adet limonun suyunu gezdirelim.Tuz,karabiber,pulbiber ilave edelim.En üste küp küp parçaladığımız tereyağlarını yerleştirelim.Tavanın kapağını kapatalım ve yüksek ateşte kaynayana kadar pişirelim.Kaynadıktan sonra altını kısalım ve ara ara karıştırarak karides sotemizi pişmeye bırakalım.Sebzeler iyice ölüp karidesler de pişince altını söndürelim.Sıcak servis yapalım.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder