Hünkar Beğendi Tarifi -Kadın Masalları

5 Nisan 2014 Cumartesi

Hünkar Beğendi Tarifi


Malzemeler:

  • 5 adet patlıcan
  • 300 gram dana yada kuzu eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz,karabiber

Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

Öncelikle patlıcanları ocağa alıp kısık ateşte yumuşacık olana kadar közleyelim.Soğumadan kabuklarını soyalım ki kolayca soyulabilsinler.Ardından kesme tahtasına alıp mink minik küpler halinde doğrayalım yada ince ince kıyalım.


Etimizi kuşbaşı doğrayalım ve tencereye alalım.Sıvıyağ ile birlikte suyunu salıp çekene kadar kavuralım.Ardından yemeklik doğradığımız soğanı ve salçasını ilave edip soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edelim.1,5 su bardağı kaynar su ekleyip şöyle bir karıştıralım ve tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte etlerimiz yumuşacık olana kadar pişirelim.(İsterseniz doğranmış domates ve yeşil biber ilavesi de yapabilirsiniz).Etlerin suyunu çekip pişmesine yakın tuz ve karabiber ekleyelim.

Beşamel sosumuz için tavaya tereyağını alıp unla birlikte kokusu çıkana kadar kavuralım.Ardından yavaş yavaş sütü ekleyelim ve sos koyulaşana kadar sürekli karıştıralım.Kıvama gelince közlenmiş patlıcanları ve kaşar peynirini ekleyip 1-2 dakika daha çevirelim.Tuz ve karabiber ekleyip ocağın altını kapatalım.Servis tabağına alıp ortasını çukur haline getirelim.Ortasına parça etli harcımızdan dolduralım.Afiyet şifa olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder