Fırında Sebzeli Levrek-Kadın Masalları

28 Nisan 2014 Pazartesi

Fırında Sebzeli Levrek


Malzemeler:

  • 3 adet iri levrek balığı
  • 3 adet kuru soğan
  • 3-4 adet patates
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1-2 adet limon
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber

Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

Levrek balıkları temizlendikten sonra başlarını kesip atalım.Ortadan fileto şeklinde keselim.Derin bir kaba sıvıyağı,doğranmış sarımsakları,tuzu,karabiberi ve kırmızı toz biberi alıp karıştıralım.İçine balıkları alıp ova ova malzemeleri iyice yedirelim.Vakit varsa bir süre sosta dinlendirelim.Bu arada soğanları,patatesleri,domatesleri ve limonları halka halka doğrayalım.Fırın tepsisinin en altına soğanları yerleştirelim.Üzerlerine patatesleri dizelim.Arzuya göre bunları dizmeden önce baharatlayıp lezzetlendirebilirsiniz.Patateslerin üzerine de marine ettiğimiz balıkları yerleştirelim.Domates ve limon dilimleri de balıkların üzerine dizelim.Tereyağını da küp küp parçalayıp tepsideki malzemelerin üzerine ara ara yerleştirelim.1-2 çay bardağı da su gezdirip 200 derece fırında pişirelim.Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder