Kıymalı Karalahana Sarması (Dolması) Tarifi-Kadın Masalları

12 Nisan 2014 Cumartesi

Kıymalı Karalahana Sarması (Dolması) Tarifi


Malzemeler:


  • 1 kilo karalahana
  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 domates yada 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı dolusu pirinç
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz,karabiber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Kaynar su

Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

      Karalahana yapraklarının kaba damarlı kısımlarını keselim ve kaynar suda haşlayalım.Sarmadan önce herbir yaprağın sap kısımlarını koparalım.Soğanları incecik doğrayalım ve karıştırma kabına alalım.Üzerine kıymayı,pirinci,kıyılmış maydanozu,kabukları soyulup ufak ufak doğranmış domatesleri yada salçayı ekleyelim.Tuzunu ve karabiberini de ekleyip iyice karıştıralım.Haşlanan kara lahana yapraklarını kıymalı iç harçtan doldurarak saralım ve tencereye düzgünce dizelim.Üzerine sıvıyağı gezdirelim.Üzerini geçmeyecek kadar kaynar su ekleyelim.Dolmaların en üstüne ters şekilde porselen bir kapak da kapatalım ki pişerken dağılmasınlar.En son tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte pişirelim.Arzuya göre yoğurtla servis yapalım.
Afiyet olsun...
      


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder