Malzemeler:
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 şişe sade maden sodası
- 2 çorba kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta (sarısı poğaçaların üzerine)
- Aldığı kadar un
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:
Öncelikle ılık sütü derin bir kaba alalım.İçine yaş mayayı ve şekeri ekleyip karıştırarak eritelim.Sonra sırayla yumurtanın beyazını,sodayı,tuzu,sıvıyağı ekleyip karıştıralım.En son unu azar azar ilave ederek yoğuralım.Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edelim.Hamurun üzerini nemli temiz bir bezle örtelim 45 dakika kadar mayalanması için ılık bir yerde bekletelim.
Mayalanan poğaça hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avumuzun içinde yuvarlayalım.Yağlanmış fırın tepsisine dizelim.10-15 dakika da tepsi mayası için bekletelim.Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun...
soda olmadan yapsam mı acaba...
YanıtlaSilSoda daha çok kabartır tadında bir değişiklik olmuyor.Sodasız da yapabilirsiniz tabi.
YanıtlaSiliyileşir iyileşmez yapcam hemen
YanıtlaSilGeçmiş olsun...
YanıtlaSilSüt koymasam olmaz mi acaba
YanıtlaSilSüt koymasam olmaz mi acaba
YanıtlaSil