Malzemeler:
- 1 paket makarna
- 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:
Ocağa yarım tencere su koyup kaynatalım.Bir paket makarnayı içine atalım.Tuz ve birkaç damla sıvıyağ ekleyip karıştıralım ve makarnayı haşlanmaya bırakalım.Haşlanınca süzgece alıp suyunu süzelim ve birbirine yapışmaması için üzerine biraz soğuk su gezdirelim.Tencereye tereyağ ve sıvıyağı alıp eritelim ama kızdırmayalım.Rendelenmiş sarımsağı katıp çok az kavuralım.Sonra fesleğeni katıp biraz daha kavuralım ve haşlanan makarnayı ekleyip iyice karıştıralım.Fesleğenli makarnamız servise hazır.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder