Güveçte (Kiremitte) Kaşarlı Alabalık-Kadın Masalları

9 Aralık 2013 Pazartesi

Güveçte (Kiremitte) Kaşarlı Alabalık


Malzemeler:

  • 2 adet alabalık
  • 2 adet domates
  • Tereyağ
  • Kaşar peyniri
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • Tuz,karabiber

Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

      Fırını 200 dereceye ayarlayalım ve ısıtalım.Temizlenmiş alabalıkların içine tuz ekelim ve karabiber serpelim (isterseniz tane karabiber de koyabilirsiniz)..Kiremit (güveç) kabımızın içine tereyağ parçaları yerleştirelim.Üzerine alabalığı koyalım.Ayrı bir kapta doğradığımız soğan,domates ve biberleri karıştıralım.Kiremitte boş kalan tarafları yani balığın yanlarını bu malzemelerle dolduralım.Balığın üzerine 2-3 parça daha tereyağ koyup fırına verelim.Diğer balığı da başka bir güveç kapta aynı şekilde hazırlayalım.200 derecede yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim.Sonra fırından alıp üzerine istediğimiz kadar kaşar peyniri rendesi serpip tekrar fırınlayalım.Eriyene kadar 5 dakika daha pişirelim ve kiremitte alabalığımızı sıcak servis edelim.Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder