Alabalık Izgara Tarifi-Kadın Masalları

27 Aralık 2013 Cuma

Alabalık Izgara Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet alabalık
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • Tuz,karabiber

Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

      Alabalıklar temizlendikten sonra musluğun altında bol suyla yıkayalım.Sonra fazla suyunu kağıt havluyla kurulayalım.Derin bir kaba sıvıyağı,limon suyunu,kekiği,karabiberi,tuzu ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştıralım.Balıkları bu kaba alıp elimizle karıştırarak sosu yedirelim ve buzdolabına dinlenmek üzere kaldıralım.Dolaptayken de ara ara balıkları sosun içinde çevirelim iyice içine çekmesi için.En az 1 saat bu şekilde marine olması için bekletelim.Frıının ızgara kısmında,döküm tavada,elektrikli ızgarada yada kızgın alevsiz ateşli mangalda pişirelim.Balığın bir yüzü pişince diğer yüzünü çevirip pişirelim.Balığı pişirirken her iki yüzünü de ar ara fırçayla yağlayalım.Servis tabağına alıp yeşilliklerle servis yapalım.Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder