Terbiyeli Kuzu İncik Gerdan Haşlama-Kadın Masalları

8 Mart 2014 Cumartesi

Terbiyeli Kuzu İncik Gerdan Haşlama


Malzemeler:

  • 3-4 parça kuzu incik yada gerdan
  • 4 adet orta boy patates
  • 7-8 adet arpacık soğan
  • 1 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz,karabiber
  • Terbiyesi için bir yumurtanın sarısı
  • Yarım limon suyu

Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

Tereyağını düdüklü tencereye alıp eritelim ve etleri içine atalım.Önlü arkalı çevirerek etler suyunu salıp çekene kadar yağda pişirelim.Hafif kızardığını göreceksiniz.


Sonra etlerin üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyelim ve düdüklünün ağzını kapatıp 15 dakika pişirelim.Piştikten sonra tencereyi açalım ve içine kabuğu soyulmuş,patatesleri,soğanları,doğranmış havucu,sarımsakları atalım.Haşlama yemeğimizin tuzunu ve karabiberini de atıp düdüklünün ağzını tekrar kapatalım.Sebzelerin de beraberinde pişmesi için 7-8 dakika daha pişirelim.Bu arada terbiyemiz için bir tabakta yumurta sarısı ve limon suyunu karıştıralım.Pişen yemeğin suyundan 2-3 kaşık alıp terbiyeyle karıştıralım.Sonra haşlamamızın içine dökelim ve karıştıralım.Yemeğimizi terbiyesiyle birlikte 1-2 taşım daha kaynatalım ve ocağın altını kapatalım.Dilerseniz piştikten sonra kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder