Malzemeler:
- Mısır unu (ince)
- Tereyağ
- Su
- Tuz
Yapışmaz bir tencereye mısır ununu eleyelim.Üzerine mısır ununu bir parmak geçecek kadar su ekleyelim.Kısık ateşte mısır unu kalınlaşıp iyice koyu kıvama gelene kadar pişirelim.Bu arada tuzunu da ekleyip ocağın altını kapatalım.Sonra bir taba alıp pişen mısır ununun ortasını yumruk büyüklüğünde açalım yada kaşıkla bastırarak resimdek gibi yarıklar yapalım.Bu yarıkları yaparken yada yumruk kadar açarken tabağın dibine kadar gelmemesine dikkat edelim.Tereyağını da ayrı bir kapta eritip üzerine bolca dökelim.Kenarlardan kaşıkla alıp yağa bandırarak yiyelim.Mutlaka sıcak tüketelim.Bu artvin yöresine ait bir karadeniz yemeği.Afiyet olsun...
harika....ellerinize sağlık
YanıtlaSil