Malzemeler:
- 3 adet tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 10 adet mantar
- 3 adet domates
- 2-3 adet yeşil biber
- 4 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı Soya Sosu
- 1 tatlı kaşığı köri
- Tuz,kekik,pulbiber
- İsteğe göre servis için sıcak lavaş ekmeği
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:
Derince bir tavaya sıvıyağı alalım.Yemeklik doğranmış soğanı,sarımsağı ve yeşil biberleri 3-4 dakika çevirelim.Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayalım ve tavaya ilave edelim.Pişmesine yakın doğranmış mantarları ekleyelim.6-7 dakika bütün malzemeleri soteleyelim (yüksek ateşte malzemeleri alt üst ederek pişirelim).Sonra soya sosu,köri,tuz,pulbiber ve kekik ekleyip şöyle bir çevirelim.Mantarların pişmesine yakın küp küp doğradığımız domatesleri ve 1 çay bardağı sıcak su ekleyelim.Mantarlar pişince altını söndürelim.Arzuya göre sıcak lavaş ekmeğiyle servis yapalım.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder