Malzemeler:
- 1 kase un
- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ yada margarin
- Su
- Tuz
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:
Tencereye yağı alıp eritelim.Unu ekleyip kokusu çıkana kadar ve rengi değişene kadar yaklaşık 10 dakika kavuralım.
Sonra yavaş yavaş su ekleyelim ve sürekli karıştıralım.Topaklanma olmaması için çırpıcıyla karıştırabilirsiniz.Tuzunu ekleyelim.Suyunu göz kararı ekleyelim.Kaynayana kadar sürekli karıştıralım.Çorbanın kıvamı koyu olursa su ekleyebiliriz.Kaynadıktan sonra ve pütürsüz bir kıvama geldiğinde altını söndürebiliriz.
Sonra yavaş yavaş su ekleyelim ve sürekli karıştıralım.Topaklanma olmaması için çırpıcıyla karıştırabilirsiniz.Tuzunu ekleyelim.Suyunu göz kararı ekleyelim.Kaynayana kadar sürekli karıştıralım.Çorbanın kıvamı koyu olursa su ekleyebiliriz.Kaynadıktan sonra ve pütürsüz bir kıvama geldiğinde altını söndürebiliriz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder