Beşamel Soslu Bostan Kebabı (Patlıcanı)-Kadın Masalları

18 Ocak 2014 Cumartesi

Beşamel Soslu Bostan Kebabı (Patlıcanı)


Malzemeler:

  • 2 adet bostan patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • Bir adet kuru soğan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz,karabiber,kekik,pulbiber
  • Sıvıyağ

Soslar İçin:

  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

      Bostan patlıcanları alacalı soyalım ve bir parmaktan daha kalın yuvarlak yuvarlak doğrayalım.Tuzlu suya koyup bir saat kadar acı sularını atmalarını bekleyelim.Bu arada tavaya yarım çay bardağı sıvıyağ alıp ısıtalım.Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.Ardından yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip karıştıralım.Biberleri de yuvarlak ve ince doğrayıp harcımıza ekleyelim ve yumuşayana kadar kavuralım.Domates ve biber salçasını katalım.Tuz,karabiber,kekik ve pubiber de ilave edip kavuralım.En son 1,5 su bardağı su ekleyelim ve suyunu iyice çekene kadar harcımızı yüksek ateşte pişirelim.

     Patlıcanları tuzlu sudan alıp kağıt havluyla kurulayalım.Geniş bir tayava sıvıyağ alalım ve kızdıralım.Patlıcanları hafif tuzlayalım ve çok yakmadan önlü arkalı kızartalım.Fırın tepsisine dizelim.


        Sonra pişirdiğimiz kıymalı harcı kızaran patlıcanların üzerine kaşıkla paylaştıralım.Beşamel sos için sos tavasına tereyağını alıp eritelim.Unu ekleyelim kokusu çıkıp rengi dönene kadar kavuralım.Sonra yavaş yavaş karıştırarak sütü ekleyelim.Sos göz göz kaynayıp iyice koyulaşınca altını söndürelim.Paylaştırdığımız kıyamlı harcın üzerine de beşamel sosu kaşıkla paylaştıralım.


        Bir yemek kaşığı domates salçasını 2 su bardağı suyun içinde eritelim ve tepsiye dökelim.Beşamelli bostan patlıcanlarımızı 180 derece fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirelim.Pilav ve yoğurtla servis yapalım.Afiyet olsun...



     


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder