Malzemeler:
- Küçük boy beyaz lahana
- 1,5 çay bardağı pirinç yada pilavlık bulgur
- 1 adet irice kuru soğan
- Tuz,karabiber,pulbiber
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:
Soğanlar yemeklik doğranıp yapışmaz bir tencerenin en altına serilir.Lahana yıkanıp doğranır ve yarısı tenceredeki soğanların üzerine yerleştirilir.Pirinç serpilir.Lahananın geri kalan yarısı pirincin üzerine döşenir.Konserve domates yada domates salçası suyla açılarak üzerine dökükülür.Tuz ve baharatları eklenir.1,5 su bardağı su dökülüp tencerenin ağzı kapatılır.Lahanalar yumuşayıp sündükten sonra malzemeler birbirine geçsin diye karıştırılır.Lahanalar pişince diblemiz hazır,afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder