Malzemeler:
- 300 gram petibör bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı dolusu kakao
- Yarım çay bardağı bitter damla çikolata (isteğe bağlı)
- 5 yemek kaşığı tozşeker
- 3 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:
Bisküvileri elimizle kıralım.Çok fazla ufalanmasın tavla zarı büyüklüğünde olsa yeterli.Margarini ve sütü tencereye alalım.Margarin eriyene kadar kısık ateşte karıştıralım.Sonra şekeri ve kakaoyu ilave edip karıştırmaya devam edelim.Çikolatayı ekleyip eritelim ve ocağın altını kapatalım.Karışımın ılınmasını bekleyelim.Kırılmış bisküvileri de ekleyip iyice karıştıralım ve 10 dakika bu şekilde bekletelim.Sonra pasta harcımızı geniş bir streç film içine alıp rulo şeklinde saralım.İnce uzun kalıbınız varsa onun içine de koyabilirsiniz.1-2 saat buzlukta bekletelim ve pratik mozaik pastamızı servis yapalım.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder