Boşnak Mantısı Tarifi-Kadın Masalları

11 Ocak 2014 Cumartesi

Boşnak Mantısı Tarifi


Hamuru İçin Malzemeler:


  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Sıvıyağ

İç malzemelesi:

  • Yarım kilo kıyma
  • 2 adet kuru soğan (orta boy)
  • Tuz,karabiber
  • Mantının üzerine dökmek için sarımsaklı yoğurt

Şimdi Sıra Hünerli  Ellerde:

      Derince bir kaba unu,tuzu ve suyu ekleyip çok sert olmayan bir hamur yoğuralım.Sonra hamurumuzu 7 eşit parçaya (bezeye) ayıralım.Herbirini servis tabağı büyüklüğünde açalım.Her birinin üzerine elimizle bolca sıvıyağ sürelim ve yağı çekmeleri için yarım saat bekletelim.

     Mantımızın iç harcı için soğanları rendeleyelim yada incecik doğrayalım.Kıyma,soğan, tuz,karabiber hepsini bir kapta yoğurarak karıştıralım.

    Dinlenen hamurların herbirini temiz bir örtü üzerinde ellerimizle büyüterek açalım.Bir kenarını içe doğru katlayalım ve iç harçtan uzunlamasına oklava gibi yerleştirelim.Harcı koyduğumuz uçtan tutup örtüyü kaldırarak hamurun rulo halinde sarılmasını sağlayalım.Oluşan kıymalı rulo hamuru 2 santim kalınlığında bıçakla keselim.Yağlanmış fırın tepsisine dizelim.Açtığımız bütün hamurları iç harç koyarak bu şekilde hazırlayalım.


         200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Pişince fırını kapatalım.Pişen boşnak mantısının üzerine 1 kase (yaklaşık 850 gram) sarımsaklı yoğurt (3 diş sarımsak) dökülür.Bu şekilde yoğurtlu olarak 5 dakika daha sıcak fırının içinde bekletelim.İster yoğurtlu,ister yoğurtsuz sıcak servis yapalım.Sarımsaklı yoğurdun içine arzuya göre bir çimdik tuz da atıp lezzetlendirilebilir.Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder