Patlıcan Kebabı-Kadın Masalları

20 Temmuz 2013 Cumartesi

Patlıcan Kebabı


Malzemeler:
  • Yarım kilo kıyma 
  • 5 adet patlıcan
  • 10 adet sivri biber
  • 4 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
 Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

      Kıymayı yoğurma kabına alalım.Üzerine tuz,karabiber,kimyon,kırmızı toz biber ekleyip yoğuralım.Vakit varsa köfteyi dolapta 1-2 saat dinlendirelim.Patlıcanların baş kısımlarını temizleyelim ve 3-4 santim kalınlığında doğrayalım.Sonra tuzlu suya atalım ve acı suyu çıkana kadar bir süre bekletelim.Dinlenen köfteden cevizden büyük parçalar kopararak avucumuzda yuvarlayalım.Fırın tepsisine bir patlıcan bir köfte olmak üzere hepsini sıra sıra dizelim.Yanlarına sivri biber,domates ve kuru soğan dilimleri yerleştirelim.Tereyağını küp küp kesip yemeğin üzerine ara ara koyalım.Biraz da sıvıyağ gezdirip 180 derece fırında pişirelim.Afiyet olsun :)


1 yorum:

  1. patlıcan hangi yemeğe görse bayılırım ama bu kebap çok güzel görünüyor bende deniycemm

    YanıtlaSil