Bol Köpüklü Ayran Nasıl Yapılır?-Kadın Masalları

12 Temmuz 2013 Cuma

Bol Köpüklü Ayran Nasıl Yapılır?


    Ayran yapmak için yoğurt,su ve birazcık tuzunuz olsa yeterlidir.Ayranı çırparsın,tuzunu atarsın ve suyunu da koyup karıştırdın mı hazırdır.Ama ben size bol köpüklü ve krema kıvamında özel bir ayran tarifi vermek istiyorum.Ayran değil de adeta
köpük içeceksiniz,çok leziz..

 
Malzemeler:
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay fincanı süt
  • Yarım su bardağı soda (maden suyu)
  • Tuz
  • Su
  • Buz parçaları

Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

      Yoğurdu blendera alalım.Üzerine sütü ekleyelim.Süt ayrana krema gibi nefis bir kıvam verecek.Sonra sodayı,tuzu ve buz parçalarını katalım.Soda ve buz parçaları da ayranınızın bol köpürmesini sağlayacak.En son göz kararı su koyalım.Kıvamı koyu olursa sonradan su ekleyebiliriz.Blendarın kapağını kapatıp çalıştıralım,bir dakika içinde bol bol köpüklü ayranımız hazır.Bu enfes ayranı konuklarınıza sunun.İçinde ne olduğunu soracaklar ve lezzetini çok beğenecekler.İsterseniz mikserle de yapabilirsiniz.Afiyet olsun :)






13 yorum:

  1. Tarif için teşekkürler ederim denedim herkese tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  2. çay fincanı için yarım su bardağı diyebilir miyiz?:)

    YanıtlaSil
  3. Cok super ama maden suyu kotu bi tad vermez mi

    YanıtlaSil
  4. OLMADI, ŞU AN AĞLIYORUM

    YanıtlaSil
  5. Çok hoş oldu thanks.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir tarif ellerinize sağlık ama sanki soda asitli bir tat verdi.

    YanıtlaSil
  7. Süper tarif, teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Süt iyi fikir ancak soda berbat etti güzelim ayranımı.Evde denemeyiniz denetmeyiniz.��

    YanıtlaSil