Evde Künefe Tarifi-Kadın Masalları

11 Temmuz 2013 Perşembe

Evde Künefe Tarifi


Malzemeler:


  • 200 gram tel kadayıf
  • 100 gram tereyağ
  • 100 gram tuzsuz dil peyniri
  • 2 bardak su 
  • 1,5 bardak tozşeker
  • Üzeri için yeşil fıstık
  • İsteğe göre kaymak

 Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

    Tatlımızın şerbeti için tencereye 2 bardak suyu ve toz şekeri alıp kaynatalım.Sonra ılınmaya bırakalım.
    Tel kadayıfı bıçakla ince ince kıyalım.


         Daha sonra kadayıfların birbirine yapışmaması için bir kabın içinde elimizle birbirinden ayırarak havalandıralım.


         Tereyağını bir tavada eritelim ve ılınmasını bekleyelim.Sonra kadayıfın üzerine döküp elimizle ayıra ayıra yağı hertarafına yedirelim.


         Kadayıfın yarısını tavamıza bastıra bastıra seriyoruz.Sıkı sıkı bastırarak tavanın dibini kadayıfla kaplıyoruz.Ardından tuzsuz dil peynirimizi yani künefe peynirimizi elimizle tel tel ayırıyoruz.


        Sonra tavaya serdiğimiz kadayıfın üzerine tek kat ve ince olarak tuzsuz dil peynirimizi döşüyoruz.Çok fazla peynir koymayın.Peynir tadı yoğun olursa künefenin lezzeti olmaz.Sonra geri kalan kadayıfı da peynirlerin üzerine sıkı sıkı bastırarak döşüyoruz.Elimizle 1-2 dakika bastırarak iyice sıkılaştırıyoruz.Ardından ocağın altını kısık ateşte açıyoruz.Künefemizin altını kızarana kadar pişiriyoruz.Arada spatulayla kaldırıp bakarak kızarıp kızarmadığını kontrol ediyoruz.


         Altı kızarınca tavanın üzerine geniş düz bir kabak kapatalım.Künefeyi ters çevirip kapağa alalım ve tekrar tavaya kaydırarak diğer pişmeyen kısmın alta gelmesini sağlayalım.Sonra bu yüzünü de kızartalım.

 
        Künefenin her iki yüzüde kızarınca servis tabağına alalım.Üzerine ılık şerbeti dökelim.


     Sonra dilimleyip sıcak sıcak servis edelim.Üzerine yeşil fıstık dökerek süsleyebilirsiniz.Kaymakla servis etmenizi öneririm çünkü kaymağın bu kadar yakıştığı başka bir tatlı var mı bilmiyorum.İyi yaparsanız hazır satılanlar kadar leziz oluyor,güvenebilirsiniz.Afiyet olsun :)


1 yorum: