Malzemeler:
- Yarım kilo kuru fasulye
- 200 gram kuşbaşı doğranmış dana yada kuzu eti
- Bir adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
- 2-3 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:
Kuru fasulyeyi akşamdan ıslayalım.Tencereye rendelediğimiz doğanı sıvıyağda rengi dönene kadar kavuralım.Rendelenmiş sarımsağı da katalım.Ardından kuşbaşı doğranmış etleri atıp 3-4 dakika daha kavuralım.Bir bardak suda erittiğimiz salçayı da katıp tuz da ekleyerek kavurma işlemine devam edelim.Akşamdan ıslatıp suyunu süzdüğümüz fasulyeleri de katalım.Fasulyelerin piştikten sonra parçalanıp dağılmaması için 4-5 damla limon suyu ekleyebilirsiniz.Bu şekilde bir süre kavuralım ve fasulyelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip düdüklünün ağzını kapatalım.20-25 dakika pişirelim.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder