Malzemeler:
- 3 adet patates
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi yada ince dilimlenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz,karabiber,pulbiber,kekik
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:
Patateslerin kabuklarını soyalım ve küp şeklinde doğrayalım.Tencereye alıp biraz tuz ekleyerek haşlayalım.Çok fazla haşlanmamasına dikkat edelim.Haşlandıktan sonra suyunu süzelim.Tavaya yağları alıp ısıtalım.Patatasleri de ekleyip biraz kavuralım.Arzu edilen baharatları ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım.En son üzerine kaşar peyniri rendesi yada dilimlenmiş kaşar yayıp tavanın kapağını kapatalım.Kısık ateşte peynirler iyice eriyene kadar pişirelim.Sıcak servis yapalım.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder