Malzemeler:
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy kuru soğan
- Et suyu bulyon (varsa ev yapımı et suyu)
- 1 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Nane
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:
Yıkadığımız kırmızı mercimeği tencereye alalım.Soğanın da kabuklarını soyup lezzet vermesi için bütün bir şekilde tencereye atalım.Et suyunu ve hafif tuz da atalım ve mercimekler parçalanıp iyice eriyene kadar pişirelim.Pişerken çorbanın üzerinde köpükler oluştuğunu göreceksiniz.Bunları kaşıkla mutlaka temizleyelim çünkü çorbanın tadını bozar.Mercimeğimiz piştikten sonra içindeki bütün soğanı alıp atalım.Ayrı bir tavaya sıvıyağı alalım.Unu ekleyip biraz kavuralım.Ardından salçayı katıp kavurmaya devam edelim.Naneyi de ekleyip karıştıralım ve pişen mercimeğin içine döküp sosu iyice çekene kadar kısık ateşte karıştıralım.Çorbamız hazır limon suyuyla servis edelim.Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder