Kremalı Balık Çorbası-Kadın Masalları

16 Eylül 2013 Pazartesi

Kremalı Balık Çorbası


Malzemeler:

  • 1 adet kırlangıç balığı
  • 2 adet limon
  • 1adet havuç 
  • 1 adet kereviz
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 5 litre su
  • 200 gram krema
  • 100 gram ayçiçek yağı
  • 3 adet kuru soğan
  • 5 yumurta
  • 350 gram un
  • 1 yemek kaşığı tuz

Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

      Balığın içni dışını iyice temizleyelim.Sebzelerin kabuklarını soyarak ufak ufak doğrayalım.Temizleyip doğradığımız balığı ve sebzeleri büyükçe bir tencereye alalım.Suyu da ekleyip ocağa alalım orta dereceli ateşte 1 saat kadar pişirelim.Pişerken üzerinde oluşan köpükleri kaşıkla temizleyelim ki tadı bozulmasın.Kaynadıktan sonra altını kısalım.Bir kaba unu,limonların suyunu,kremayı alıp 1 litre su ekleyerek çırpalım.Pişen sebzeli balığın içine bu terbiyeyi sürekli karıştırarak yavaş yavaş ekleyelim.5 dakika daha bu şekilde pişirelim ve ocağın altını kapatalım.Çorbayı tel süzgeçten geçirelim.Balığın kılçığını ayıklayıp ufak ufak parçalayak çorbanın içine katalım.Dilerseniz sonradan blenderdan da geçirebilirsiniz.Afiyet olsun :)

Not: Bir adet kırlangıç balığının ölçüleri bu kadar oluyor.Size fazla gelebilir.İsterseniz ölçüleri azaltarak yapabilirsiniz.

     


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder