Malzemeler:
- Kişi sayınıza göre patates
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates ve soğanlı çeşni
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
- Kızartmak için sıvıyağ
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:
Patateslerimizi soyup parmak şeklinde ince ince doğrayalım.Daha sonra yıkayıp süzgece alalım ve tuzlayalım.Sonra bol sıvıyağlı tavada kızartıp servis tabağına alalım.Patateslerimiz sıcakken bütün baharatları üzerine serpip karıştıralım.Yağdan alır alımaz çok sıcakken baharatlayalım çünkü patatesin baharatları içine çekmesi lazım.Baharatlayıp kızartmayın çünkü kızarırken baharatlar yandığı için acımsı bir tat oluyor.Afiyet olsun :)
insanların neden patates kızartmasını sevdiği belli oluyor. şu görüntüye bakarmısınız :) kurban olurum ben onlara çıtır çıtır mis gibi. her gün patates kızartması olsa yerim ama tabi sağlığada dikkat etmemiz gerekiyor.
YanıtlaSilaynen arkadaşa katılıyorum hergün her öğün bıkmadan yerim
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor denemenizi tavsiye ederim.
YanıtlaSilBasit ama bi o kadar da lezzetli vazgecilmez tat
YanıtlaSilbaharat soğanlı çeşniyi nereden bulabilirim? mümkünse marka ismi verebilirmisiniz ?
YanıtlaSilYaptım ve mükemmel oldu tavsiye ediyorum
YanıtlaSilramazan ayında da bunlara bakmak ne sarıyor beeeeeehhhhhhhh
YanıtlaSil