Malzemeler;
- 10 adet parmak sosis yada 5 adet uzun sosis (kişi sayısına göre)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ ya da 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- İsteğe göre karabiber
- İsteğe göre kaşar rendesi
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde;
Parmak sosislerimizin baş taraflarını artı şeklinde 1 santim uzunluğunda kesiyoruz (isterseniz sosislerinizi yuvarlak halkalar şeklinde de doğrayabilirsiniz).Böyle baş taraflarını kesmemizin sebebi sosislerin piştikten sonra çiçek gibi şekil almaları için.Sosisleri tavaya alıyoruz.Üzerine tereyağımızı ve salçamızı ekleyip biraz kavuruyoruz.Ardından 1,5 bardağı kadar su ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz ve tavanın ağzını kapatarak sosisleri pişiriyoruz.Piştikten sonra karabiber ve üzerine kaşar rendesi de serpiştirerek lezzetine lezzet katabilirsiniz.Kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak,afiyet olsun :)
iyi hoş da ne kadar eksik yazmışsınız.yazdıktan sonra dönüp bir kez okumak lazım
YanıtlaSiliyi hoş da ne kadar eksik yazmışsınız.yazdıktan sonra dönüp bir kez okumak lazım
YanıtlaSilİlginiz için teşekkürler..Benim her zaman yaptığım ve herkes tarafından beğenilen tarifim bu..Herhangi bir eksiği yok,deneyin göreceksiniz.Sevgiler...
YanıtlaSilKetçap da koyarsanız mükemmel oluyor.
YanıtlaSil