- Yarım kilo istavrit
- 6 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet limon
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
Balıklarımızı ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra tuzluyoruz.Aliminyum folyo kağıdın içine balıklarımızı yanyana diziyoruz.Üzerine 6 yemek kaşığı sıvıyağımızı gezdiriyoruz.1 adet limonumuzu yuvarlak yuvarlak kesip istavritlerimizin üzerine yerleştiriyoruz.Geri kalan limonun suyunu da içine sıkabilirsiniz.2 diş sarımsağı da ufak ufak üzerine doğruyoruz.
Daha sonra isteğe göre karabiber ve tuzunu da ekleyip balıklarımızın üzerini folyoyu katlayarak kapatıyoruz.
200 derece fırında pişirelim.Hem sağlıklı,hem leziz...Afiyet olsun :)
istavrit balığı böyle çok lezzetli oluyor.
YanıtlaSilbencede yağı az,hem sağlıklı hem lezzetli..sevgiler..
YanıtlaSilboğazında kalsın cafer
YanıtlaSilay kafalarini atsaymis keske booyle yiyemem ben
YanıtlaSilkaç dakikada pişer?
YanıtlaSilkaç dakikada pişer?
YanıtlaSil20-25 dakikada pişer...sevgiler
YanıtlaSil