Malzemeler:
- 1 paket kelebek (fiyonk) makarna
- 2 adet yufka
- Yarım kilo beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı tereyağ yada margarin
Böreğin Sosu İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 adet yumurta
- Tuz
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:
Makarnayı tuzlu suda haşlayalım.Süzgece alıp suyunu süzelim ve makarnaları tekrar tencereye alalım.Üzerine tereyağını,ufalanmış peyniri ve kıyılmış maydanozu ekleyip iyice karıştıralım.İç harcımız hazır.
Sos malzemelerinin hepsini (2 yumurtayla) bir kaba alıp çırpalım.Fırın tepsisini yağlayalım ve yuflanın birini kenarlardan taşacak şekilde yayalım.Üzerine makarnalı iç harcın yarısını döşeyelim.Makarnaların üzerine de sosun yarısını kaşıkla dökelim.Sonra yufkanın kenarlardan taşan kısmını makarnanın üzerine kapatalım.İkinci yufkayı da ilk yufka gibi serip kenarlardan taşıralım.Kalan makarnalı iç harcı üzerine yayalım.Sostan 3-4 yemek kaşığı ayırıp geri kalanını makarnanın üzerine dökelim.Yufkanın kenarlardan taşan kısmını harcın üzerine kapatalım.Ayırdığımız sosun içine kalan bir adet yumurtayı kırıp karıştıralım ve böreğin en üstüne sürelim.Yalancı su böreğimizi 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder