Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 paket kabartma tozu
Şurubu (Şerbeti) İçin:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
Kreması İçin:
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:
Derin bir kaba yumurtaları ve şekeri alalım.Köpürüp krema kıvamı alana kadar çırpalım.Sonra sırayla sütü,sıvıyağı,unu,irmiği,haşhaşı ve kabartma tozunu ekleyip 4-5 dakika çırpalım ve karışımı yağlanmış fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında kek pişirir gibi pişirelim.
Şerbeti için suyu ve toz şekeri bir tencereye alıp kaynatalım.Kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha bekleyip altını kapatalım.Şerbet ılındıktan sonra pişirdiğimiz kekin üzerine dökelim.
Tatlımızın kreması için derince bir tavaya 2 su bardağı sütü,toz şekeri ve mısır nişastasını koyup karıştıralım ve ocağa alıp pişirelim.Piştikten sonra ılınmaya bırakalım.Bir paket krem şantiyi 1 çay bardağı sütle çırpalım ve ılınan kremayla karıştıralım.En son kekimizi kekin üzerine sürelim ve üzerine de biraz haşhaş serpip servis edelim
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder