- 2 adet büyük boy havuç
- 1 su bardağı ayıklanmış bezelye
- 2 adet orta boy patates
- 5-7 adet kornişon turşu
- 1,5 su bardağı kadar mayonez
- 2 adet haşlanmış yumurta
- Tuz
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:
Havuçların kabuğunu soyalım ve bezelye boyutunda doğrayalım.Yumurtaları da haşlanması için bir kaseye alıp kaynatalım.Ardından bir tencereye doğradığımız havuçları ve bezelyeleri alıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ve biraz da tuz ekleyip haşlayalım.Havuç ve bezelyeler hafif yumuşayınca kabuklarını soyup tavla zarından biraz büyük doğradığımız patatesleri ekleyelim ve patatesler haşlandıkktan sonra garnitürü süzgece alıp süzelim.Havuç ve bezelyeler patatesten daha geç piştiği için önce onları haşladık.Haşlanmış yumurtaların da kabuklarını soyup hazırladığımız garnitürlerin boyunda doğrayalım ve diğerlerinin yanına ekleyelim.Kornişon turşuları da yine ufak ufak doğrayıp ilave edelim.
En son tüm garnitürleri derince bir karıştırma kabına alıp soğuduktan sonra üzerine mayonezi ekleyelim ve iyice karıştıralım.Amerikan salatamız servise hazır..Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder