Malzemeler:
- 4 adet tavuk baget (but)
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 diş sarımsak
- Yarım rendelenmiş kuru soğan
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı sirke
- Tuz,kekik,kimyon,pulbiber,karabiber
Tavuk butlarımızı derin bir kaba alalım.Üzerine rendelenmiş
soğan,sarımsak,sıvıyağ,süt,sirke,tuz,karabiber,pulbibiber,kimyon,kekiği ekleyelim ve 1-2 saat bu sos karışımında tavuklarımızı bekletelim.Daha sonra fırın poşetine doldurup poşetin üzerine kürdanla 2-3 delik açalım.
200 derece fırında 50-55 dakika kadar pişirelim.Dışı çıtır içi yumuşacık bir lezzzet.Ben tavukların yanında patates de ekliyorum garnitür olsun diye siz de deneyebilirsiniz.Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder