Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 8-9 yemek kaşığı sıvıyağ
- Yarım su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı dolusu damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 6 adet muffin kalıbı yada kağıt kek kalıbı
Derin bir kaseye aldığımız şekeri ve sıvıyağı mikserle yada çırpıcıyla şeker iyice eriyene kadar çırpıyoruz.1 adet yumurtamızı içine kırıp 2 dakika daha çırpıyoruz.Sütü de ekleyip 2 dakika daha çırpıyoruz.Sırayla unumuzu,kakaoyu,kabartma tozunu ve vanilyayı hazırladığımız karışımın içine eleyerek koyuyoruz.Eleyerek koymamızın nedeni toz halinde olan malzemelerin kabarmaması için.Elemeden de koyabilirsiniz ama elerseniz hamur daha iyi kabarır.Sonra yine mikserle karıştırmaya başlıyoruz,2 dakika karıştırmak yeterlidir.Damla çikolatalarımızın yarısını karışıma ekleyip son kez şöyle bir karıştırıyoruz.
Fırınımızı 200 dereceye ayarlayıp önceden ısınmasını sağlıyoruz.Muffin kalıplarımızı fırın tepsimize yerleştiriyoruz.Karışımımızı kalıplara eşit miktarda paylaştırıyoruz ve her kalıbın üzerine damla çikolata serpiştiriyoruz.
Çikolatalı Muffinlerimizi 200 derece fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz.Piştiğini anlamak için bir bıçak batırabilirsiniz.Bıçak hamurdan temiz çıkarsa pişmiş demektir.Pofuduk pofuduk olan muffinlerimiz servise hazır.Afiyet olsun :)
Cok harika oldu elerinize saglik
YanıtlaSilÇok güzel oldu,teşekkürler
YanıtlaSilAfiyet olsun,ilginize teşekkürler
Silben yaptım fakat kabarmadı ve sertleşmesi galiba beceremedim
YanıtlaSilDileyen üzerine krem santi de dökebilir bence öyle de güzel olur ya da meyve
YanıtlaSilAy oldu vallahi, teşekkürler :)
YanıtlaSilYaptık ama kabarmadı nasıl tarif bu!?
YanıtlaSilKek 6dan fazla oluyo bilginize
YanıtlaSil