- 1 kilo çinekop
- 1 su bardağı buğday unu yada ince mısır unu
- Bir çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
8 Ocak 2013 Salı
Çinekop Tava
Malzemeler:
Balıklarımızı ayıklayıp yıkıyoruz ve tuzluyoruz.Ardından yağımızı balık kızartma tavamıza alıp ısıtıyoruz.Bu arada çinekoplarımızı gazete kağıdına döktüğümüz una tek tek buluyoruz ve tavaya bitişik bir şekilde yanyana diziyoruz.Çinekopların alt yüzü pişince tavanın kapağına ters çevirerek pişmemiş kısmını tekrar tavaya kaydırarak diğer yüzünü pişiriyoruz.Tabi isterseniz balıklarınızı tek tek maşayla çevirerek de pişirebilirsiniz.Çinekop tavamız servise hazır.Sıcak sıcak tüketiyoruz..Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder