- 1 paket (250 gram) peynirli tortellini (Barilla Tortellini Emiliani Formaggi)
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 litre su
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz,karabiber,kekik
1,5 litre suyu tencerede kaynatıyoruz.İçine 2 şeker kaşığı tuz ve birkaç damla sıvıyağ koyuyoruz tortellinilerin pişerken yapışmaması için.Bir paket peynirli tortelliniyi kaynayan suyun içine aktarıyoruz ve şöyle bir karıştırdıktan sonra 15 dakika kadar haşlıyoruz.Haşlandıktan sonra süzgece alıp süzüyoruz.Ardından derin bir tavaya tereyağını alıp eritiyoruz.Salçamızı ilave edip bir süre kavuruyoruz ve 2 çay bardağı su ekliyoruz.Pişen salçalı sosa arzu edilen miktarda tuz,karabiber ve kekik ekleyip kısık ateşte bir süre daha pişiriyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.Haşladığımız peynirli tortellinileri servis tabağına alıyoruz ve üzerine hazırladığımız sostan döküyoruz.Sıcak sıcak tüketiyoruz..Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder