- 4 adet yufka
- 5 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy kuru soğan
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yumurtanın sarısı
- Tuz,karabiber
- Süslemek için çörek otu
Patateslerin çabuk haşlanması için kabuklarını soyuyoruz.Küp küp doğrayıp tuzlu suda iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz.Haşlandıktan sonra çatal yada eziciyle iyice eziyoruz.1 çay bardağı sıvıyağı bir tavaya alıp yemeklik doğradığımız soğanları içine atıyoruz ve pembeleşene kadar kavuruyoruz.Ardından domates salçamızı,tuzumuzu ve karabiberimizi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.En son haşlayıp ezdiğimiz patatesimizi de ekleyip karıştırıyoruz ve böreğimizin iç harcını hazırlamış oluyoruz.Yufkalarımızı tezgaha serip artı şeklinde 4 eşit parçaya bölüyoruz.Her parçayı fırça yardımıyla sıvıyağla yağlıyoruz.Yufka parçalarının geniş tarafına hazırladığımız patatesli iç harçtan 1-1,5 yemek kaşığı koyuyoruz ve açılmaması için yanlardan kıvırarak sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.Her parçayı bu şekilde harçla doldurup sarıyoruz ve yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz.Sütü ve yumurta sarısını bir kapta karıştırıp yine fırça yardımıyla tek tek böreklerimizin üzerine sürüyoruz.
Daha sonra üzerlerine çörek otu serpiyoruz.
180 derece fırında patatesli böreklerimizin üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.Sıcak servis ediyoruz.Gerçekten çok leziz bir börek ve yapımı da basit.Afiyet olsun :)
nefis enfes off off olsada yesek :)))
YanıtlaSilçok güzel gözüküyor bende yaptım benimki si de harika oldu tarif için saolun:)
YanıtlaSilbörek budur en sevdiğim börek patatesli. bir tepsi olsa yerim
YanıtlaSilabowww bu ne yahu çıtır çıtır kokusu burnuma geldi
YanıtlaSilCok begendim tarif icin tesekkuler elinize saglik :)
YanıtlaSilAfiyet olsun arkadaşlar
YanıtlaSilsüperrrrrr tarif için teşekkürlerrr :)))))))
YanıtlaSilbörek üzerine yoğurt ve yumurta sütten daha güzel görüntü ve tat veriyor.
YanıtlaSil