Malzemeler:
- 1 kilo ham incir (pazarlarda satılan ufak,reçellik,yeşil incirlerden)
- 1 kilo toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 adet limonun suyu
- İsteğe göre 7-8 diş karanfil
İncirlerin kabuklarını çok derin olmayacak şekilde soyalım.Ardından derin bir tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar su doldurup 5-6 dakika kaynatalım.Sonra süzgeçten geçirelim ve tekrar tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip 5 dakika daha haşlayalım.Sonra 1 kez daha süzüp aynı işlemi gerçekleştirelim.Yani aynı incirleri 3 kez haşlamış oluyoruz.En son incirleri süzgece alalım ve elimizle hafif bastırarak suyunu süzelim.
Ayrı bir tenecereye toz şekeri ve 4 bardak suyu alıp kaynatalım.Şeker suda eriyince 1 adet limonun suyunu ve karanfilleri içine atıp 15-18 dakika kadar kaynatalım.Haşlayıp suyunu süzdüğümüz incirleri şerbete ekleyip 25-30 dakika daha kaynatalım.Şurubu iyice koyulaştığında yani reçel kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatalım.İncir reçelimizi kavanozlara dolduralım,soğuyunca kavanozların ağzını kapatalım ve serin bir ortamda saklayalım.Buzdolabına kaldırmayalım çünkü şekerlenme yapabilir.Afiyet olsun :)
Hazırlama Süresi : 60 dakika
Pişirme Süresi: 45 dakika
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder